2013-08-27

Konstresa till Amsterdam 2016


Konstresa till Amsterdam 
18-23 april 2016
Resan innehåller bl a besök på  museerna Rijksmuseum, van Goghmuseet och Stedelijk moderna museum. Vi besöker också Rembrandtshuis och Anne Franks museum. Vi gör en heldagsutflykt till Keukenhof, världens vackraste vårblomsterträdgård och gör kanalturer och stadsvandringar.
Program
Dag 1
Direktflyg från Landvetter eller Arlanda med KLM.
Efter incheckning på trestjärniga, centrala hotell Rho (www.rhohotel.com) och lunch gör vi en promenad till Anne Franks Hus för att se det hus som hon och hennes familj samt familjen van Pels gömde sig i undan judeförföljelserna i Amsterdam efter 1940. Museet visar denna grymma tid och den stora betydelse hennes dagbok har haft efter Annes död i Bergen-Belsens koncentrationsläger. Gemensam välkomstmiddag.
Dag 2
Vi promenerar till Rijksmuseum och ser de fantastiska samlingarna av konst från Hollands guldålder; Rembrandt, Frans Hals, Vermeer van Delft m. fl.  Efter lunch  tar vi en båt för en seightseeing på kanalerna. Gemensam middag.
Dag 3
Vi tar kanalbåt till Vincent van Gogh-museet och ser de fina utställningarna med konst av denne store expressionist. Efter lunch ser vi det moderna museet Stedelijk med internationell 1900- och 2000-talskonst Resten av dagen fri.
Dag 4
På morgonen promenerar vi till Rembrandts hus där konstnären bodde 1639-1658 och ser hans bostad och ateljé samt utställning av hans originaletsningar. Efter lunch gör vi en stadspromenad och ser bl a  Blomstermarknaden, Beguinhof och Tuschinskyteatern i art decostil. Resten av dagen fri.
Dag 5
Heldagsutflykt med buss till Keukenhof, en 32 ha stor park som sägs vara världens vackraste blomsterträdgård med miljontals vårblommor, framför allt tulpaner, hyacinter och påskliljor.  Gemensam avskedsmiddag.
Dag 6
Fri förmiddag och hemresa.

Pris 15 200 kr/person i dubbelrum. 
I priset ingår flyg, hotell 5 nätter med frukost, buss flygplats-hotell-flygplats, kanalbåtsresor, entréer, guidningar, bussutflykt till Keukenhof samt 3 trerättersmiddagar med vin på utvalda restauranger. Enkelrumstillägg 3 375 kr.
  
Reseledare och guide är konstvetaren fil.kand Karin Walhammar