2007-04-27

Konstresa till Provence 2016

Konstresa till Provence där vi upplever platser och museer med anknytning till Picasso, Léger, Miro, Chagall, Matisse och Nya realisterna m fl.

11-16 oktober 2016


Program (med reservation för mindre ändringar).
Dag 1
Flyg från Göteborg/Landvetter eller Arlanda.
Buss till Hotel Gounod i Nice. Adress: 3 rue Gounod. 06000 Nice.
Tel 0033 4 93 16 42 00. www.gounod-nice.com. Efter incheckning och lunch gör vi en vandring längs Promenade des Anglais.
Gemensam välkomstmiddag på Restaurang L´Essenciel på grannhotellets tak.
Dag 2
Stadsvandring i Gamla Nice. Efter lunch besöker vi Moderna Museet med verk av bl a Nya realisterna på 60-talet som Yves Klein, Arman, César och Niki de Saint Phalle m.fl.
Gemensam middag på 11 eme Art nära hotellet.
Dag 3
Heldagsresa med buss till St. Paul och det vackra Fondation Maeght med skulpturpark och museum med
bl a Miro och Giacometti.
Vi åker vidare till Vence för lunch och strosande i den gamla staden. Därefter besöker vi dominikanerklostret och dess Chapelle Rosaire med Matisses utsmyckningar och konstverk. Enligt honom själv hans vackraste verk. Fri kväll
Dag 4
Vi tar lokalbussen till det vackra Matissemuseet på Cimiezkullen och efter lunch ser vi Chagallmuseet med konstnärens mäktiga målningar från Bibeln.
Fri eftermiddag och kväll.
Dag 5
Heldagsresa med buss till Fernand Légermuseet i Biot. Vi åker vidare till keramikstaden Vallauris där vi äter lunch och sedan besöker museet med bl a Picassos keramik samt hans väggmålningar Kriget och Freden i det medeltida kapellet. På torget står hans bronsskulptur Mannen med fåret. Resan går vidare till Antibe och Picassomuseet i Chateau Grimaldi.
Gemensam avskedsmiddag på Restaurant Barracuda nära hotellet.
Dag 6
Hemresa. Buss hämtar vid hotellet för transport till flygplatsen.

Pris 13 500 kr/person i dubbelrum
I priset ingår flyg, hotell 5 nätter med frukost,buss till/från flygplatsen, bussresor, museientréer, guidningar och 3 st. trerättersmiddagar med vin. Enkelrumstillägg 2 000 kr.

Reseledare och guide är konstvetaren fil.kand Karin Walhammar